Så stärker Delphi gemenskap och hälsa med digitalt koncept

När Delphi utvecklade sitt hälsoarbete ville man att det skulle göras enkelt och digitalt med fokus både på gemenskap och den mentala samt fysiska hälsan. Delphi Healthy som initiativet kallas har aktiverat över 80% av medarbetarna och bygger på Wellbeing 2.0, Twitch digitala hälsokoncept.

Några månader efter starten tog vi ett samtal med Karin Elliot Olsson, HR och Talent Manager på Delphi som berättar hur de gjorde för att öka sammanhållning och såväl mental som fysisk hälsa hos medarbetarna. Hon berättar också hur Delphi upplevt samarbetet med Twitch och hur det fungerade att starta upp. Titta på videon om du är nyfiken på att veta mer!

Varför satsar Delphi på hälsa?

– Vi tror att det är viktigare än någonsin att vi tar hand om oss lite extra i dessa tider, när många sitter hemma vid köksbordet och vi tappar mycket av den sociala gemenskapen både privat och på jobbet, säger Frida Rydin vice vd på Delphi.

Vi utmanar med detta initiativ oss själva och varandra att fokusera på vår fysiska, sociala och mentala hälsa – och det passar alla oavsett konditionsnivå eller utgångsläge. Dessutom stärker det vår redan fina sammanhållning då mycket går ut på att peppa och stötta varandra och kämpa mot ett gemensamt mål!

Hur lyckas man med hälsoarbetet på distans?

För att lyckas med hälsoarbete på distans är det klokt att använda framgångsfaktorer från både forskning och praktik. Bland framgångsfaktorerna finns: Använda positivt socialt tryck, enkla och roliga aktiviteter som utförs över tid och kommuniceras rätt. Delphi har valt en sådan väg och vi är glada att få vara med och bidra till ökad hälsa och gemenskap! Säger Fredrik Karlsson, vd Twitch Health.

Vill du veta mer?

Ett digital hälsoprogram som är socialt,
långsiktigt och proaktivt. Ta ett samlat grepp om medarbetarhälsan!

Meny