Twitch kontor blir Crossfit by Twitch

Det finns mycket svaga bevis för att höj- och sänkbara bord minskar stillasittandet, se Cochranerapport här. Det krävs alltså mer forskning i form av randomiserade studier innan vi vet om höj- och sänkbara bord verkligen ger effekt. Bevisen för att stillasittande medför en rad negativa hälsokonsekvenser är dock starka. Twitch vill därför vara säkra på att personalen inte sitter stilla för mycket på jobbet.

Företagets ledning har därför fattat beslut att inte vänta in forskningen i detta avseende utan bygger om sitt kontor till crossfitboxen, Crossfit by Twitch. Boxen kommer inte bara erbjuda en arbetsmiljö där träning är en del av vardagen utan även öka den sociala interaktionen. Crossfit by Twitch på Baggensgatan 9 i Gamla stan kommer nämligen att vara öppen för allmänheten och webbokning med pay per visit kommer snart att vara uppe på www.twitch.se.

Företagets kontorsanställda som alltså kommer ha sina laptops på olika platser i boxen kommer att kunna sitta på så kallade jumpboxes och bumperweights om det verkligen behövs. Twitch kommer även att erbjuda Crossfit för nybörjare med utgångspunkt i varje besökares nivå avseende kunskap och fysik. Exempel på detta kommer att vara en station där crossfittermer/fikonord som AMRAP, Air squat och kipping översätts till vanlig svenska.

Vi har byggt bort rörelse från våra liv – nu är det dags att ta krafttag för att återskapa den tid då vi vandrade över savannen. Crossfit ska förbereda vår personal för all belastning som verkligheten kan utsätta dem för säger Fredrik Karlsson, vd Twitch.

För mer information om Crossfit by Twitch kontakta Fredrik Karlsson, vd Twitch på fredrik.karlsson@twitch.se.

    Vill du ha mer info?

    Meny