Twitch testar Fresh Fitness

Twitch testar Fresh fitnessbloggen-1
Fresh är en, för allmänheten, relativt okänd aktör på den svenska träningsmarknaden, men bakom företaget står Health and Fitness Nordic (HFN) som för övrigt står bakom SATS/Elexia och SAFE, då kan vi konstatera att det finns finansiella muskler bakom Fresh, och man kan tryggt spekulera i att HFN vill inneha marknadsandelar inom både premium och lågprissektorn. Fresh startade initialt på den norska marknaden, men har nu på allvar börjat sticka upp även i Sverige. Fresh har en tydlig inriktning, att erbjuda bästa möjliga träning till det lägsta priset på marknaden. Självklart blev vi intresserade och testade ett av Fresh center, denna gång Fresh Vasastan.

Första intryck
Gymmet är relativt litet men välplanerat, då gymmet är nyöppnat ser allt nytt och fräscht ut. Hos Fresh har man slopat träningskortet och istället får man ett armband, vid incheckning blippar man sitt armband och går genom en glas-sluss, det finns en reception och den är bemannad under förvånansvärt stor del av dagen (11.00-21.00) för att vara ett lågprisgym, vilket imponerar. Armbandet kan även användas för att köpa produkter som drycker, bars och lås. I mitten av gymmet finns en multistation som inspirerar till funktionell träning, man slås också av den något annorlunda belysning i gymmet som snarare känns hämtad från ett diskotek. På väggarna finns stora projektorskärmar där musikvideos rullar, det känns både nytt och nytänkande. Konditionsparken är väl tilltagen, så även maskinparken. Fresh erbjuder gruppträning, den är både instruktörsledd och via skärm (projektor), den möjliggör att man kan erbjuda kunderna många klasser men även mångfacetterade, även detta känns nytänkande. Man får däremot känslan att den fria träningsytan har fått ge vika i storlek. Omklädningsrummen är ganska små, men tillräckliga, däremot är duschrummet minimalt och bastu saknas.

Utrustning och utbud
Konditionsparken är riktigt bra, kvalitetsmässigt har man satsat på Life fitness, ett märke för konditionsmaskiner som Twitch testare känner väl till och föredrar. Konditionsmaskinerna har hög kvalitet och bra inställningsmöjligheter.
Gymmaskinerna är helt okej, här har man valt märket Inotec. Några av maskinerna sticker ut eftersom man hade mer att önska i form av inställningar och möjlighet till större rörelseomfång. Multistationen är riktigt rolig att träna i, du kan både klättra, piska med rep och boxas med säck. Med en total yta på 1500 m² är det imponerande med 16 löpband. Det uppstår dock lätt väntetid på de mest populära gymmaskinerna, så även i den fria ytan där det är svårt att hitta en ledig bänk. Man erbjuder också personlig träning till ett lågt pris. Förutom gruppträning finns även spinning.

bloggen-2

Twitch testar

Plus

 • Riktigt billigt, men också prisvärt. För 199kr månaden ingår allt, vilket är generöst.
 • Bemannad reception trots lågpris.
 • Nytt och fräscht.
 • Lite annorlunda och nytänkande med diskobelysning och storbildskärmar.
 • Personlig träning till ett attraktivt pris.
 • Generösa öppettider (05.00-24.00)

Minus

 • Centret är litet och blir snabbt fullt
 • Twitch testare reagerar på att endast omklädningsrummet för kvinnor är försett med lås för inträde (armband)
 • För dig som önskar många ledarledda klasser kan utbudet kännas som ett minus.
 • En inskrivningsavgift på 250 kr känns lite svår att motivera
 • Vi hade förväntat oss träning även efter kl. 24

För vem
Besökarna känns relativt unga och det är troligt att gymmet drar många studenter, gymmet passar nog utmärkt för dig som vill vara lite mer privat och träna både tidigt och sent på dagen. Gymmet passar nog inte för den som söker många ledarledda klasser, och även om virtuell träning är spännande och nytt så ser inte passen ut att vara speciellt välbesökta. Under Twitch test pågår 2 olika gruppträningsklasser och spinning virtuellt men passen är dåligt besökta. Gymmet är helt klart byggt och planerat för att locka till sig en yngre publik, med både diskobelysning och relativt utmanande musikvideos senare på kvällen.

Övrigtbloggen-3
Twitch testare tycker att Fresh är precis som namnet ett nytt och fräscht koncept som faktiskt utmärker sig på lågprismarknaden, man har försökt erbjuda sina kunder lite av allt och det känns faktiskt inte som att man behöver göra avkall på så mycket. Kanske kan Fresh lyfta det relativt dålig rykte som lågprisaktörerna har dragits med, välkommen Fresh Fitness.

Betyg
3,5/5 en stark 3,5a, betyget dras ner av köerna som uppstår och att vissa gymmaskiner inte lever upp till förväntningarna.

Marcus Lager vVD

 

  Vill du ha mer info?

  Meny