Hälsoinspiratören: Att förmedla träningsglädje och gemenskap ger mig detsamma tillbaka

Under pandemin när många jobbar hemifrån uppger många att det är svårare att få till hälsosamma vanor. Att skapa nya rutiner och vanor underlättas av stöd från vänner och kollegor. Vissa företag har hälsoinspiratörer som arbetar för att just inspirera sina kollegor till hälsosamma val. Vi fick möjligheten att intervjua Therese Andersson, hälsoinspiratör på If Skadeförsäkring.

Vem är du och vilket företag jobbar du på?

Jag heter Therese Andersson och jobbar på If Skadeförsäkring AB.

Du är hälsoinspiratör – vad innebär det och vad ger det dig att vara just hälsoinspiratör?

Hälsoinspiratören inspirerar sina kollegor till ett hälsosammare liv. Var och en har eget ansvar för sin hälsa. Men för mig är det viktigt att förmedla glädjen och gemenskapen med träning. I och med det får jag detsamma tillbaka.

Vad har du och de andra hälsoinspiratörerna gjort under tiden för Covid-19?

Vi har fortsatt att visa på möjligheter och kommunicerat det, främst via vår Teams-kanal. Vi har också ordnat pass i utegym och på löparbana. Och i lördags var vi ett gäng som tillsammans antog Tough Viking virtual challenge och sprang 4-5 varv i Runby hinderbana i Upplands Väsby.

Inför sommaren och semestrarna smider vi planer på ett virtuellt lopp, en utmaning i verkliga motionsspår – If Virtual Challenge! Ett virtuellt lopp innebär ju att man kan delta när man vill och inte på ett visst klockslag, som i vanliga lopp. Vårt lopp – If Virtual Challenge – handlar om rörelse, motivation och gemenskap. Det är såklart vara gratis att vara med, alla motionsformer och alla sträckor är tillåtna. Man loggar enkelt sin insats med kameran. En bild på sig själv, träningssällskapet eller upplevelsen är fotobevis nog. Förhoppningen är att kunna sprida detta till alla svenska If kontor, att många kommer vara med och röra på sig och att vi utmanar och inspirerar varandra med olika sorters träningsformer. För att hålla ångan uppe hela sommaren kommer vi veckovis dela ut ett prestigefyllt inspirationspris.

Hur har de aktiviteter ni gjort tagits emot och hur upplever dina kollegor aktiviteterna?

Bra! Vi har deltagande på pass och aktivitet på teamskanalen. Ett fint kvitto på att träningsglädjen lever vidare på If Skadeförsäkring, även hemifrån. Nu hoppas vi på ett starkt deltagande i If Virtual Challenge.

Vilka tips skulle du vilja ge till hälsoinspiratörer på andra företag?

Inspirera via det du själv tycker är roligt och brinner för.

Mer info

För mer information, kontakta Emelie Backlund, emelie.backlund@twitch.se.

    Vill du ha mer info?

    Meny