Mpya Finance och Twitch Health får hälsa att bli av

Mpya Finance och Twitch Health har nyligen startat ett samarbete som syftar till att öka välbefinnande och skapa tillgänglighet till hälsa var som helst och när som helst. Alla människor vill må bra men det finns flera vägar dit, därför är det inkluderande perspektivet viktigt. Redan några veckor in i samarbetet har 80% av medarbetarna valt att delta i programmet. Läs mer om hur Mpya och Twitch Health ser på partnerskapet.

Vad var viktigt i valet av hälsopartner?

Mpya värnar om hela ekonomen och hela människan. Att  må bra både på jobbet och utanför. Därför jobbar Mpya målmedvetet med hälsa, hållbarhet och välbefinnande i olika former, för att det ska passa individen. Det är inte nytt för Mpya att arbeta med hälsa, men i valet av ny partner för hälsa togs ett antal lärdomar med.

Hög upp på kravspecen stod att skapa hög aktiveringsgrad, tillämpa ett holistiskt perspektiv, där inte bara fysiska komponenter utan även mentala och sociala skulle vara med.  Viktigt var också att skapa positiva medarbetarupplevelser och digital tillgänglighet.

Efter ett gediget bakgrundsarbete föll valet på Twitch Health och konceptet Wellbeing 2.0. Till det valde Mpya att också addera Twitch Health Check med fysiska tester.

Vi är glada och peppade över att få förtroendet att bli hälsopartner till Mpya, som har så tydligt fokus på hela människan. När vi studerar de underliggande trenderna och behoven i världen ser jag att vi kommer få se fler företag som antar perspektivet med mänsklig och holistisk hållbarhet, något som Mpya går i täten för” säger Fredrik Karlsson, vd Twitch Health.

Hur har det gått hittills?

Samarbetet är relativt nytt med lansering den 13 mars och aktiveringsgraden ökar för var dag. I skrivande stund är deltagandet 80% i den digitala hälsoanalysen, 76% av dessa har valt att gå vidare i individuell hälsocoaching och 68% med fysiska tester.

Varför valde Mpya just Twitch Health?

Twitch Health grundades för över 20 år sedan för att fylla ett tomrum i en hälsobransch som inte fungerade särskilt bra. Det är inte fel att köpa en hälsoundersökning, eller skaffa gymkort till medarbetarna, men det var ingen garanti för att medarbetarna skulle göra något som förbättrade deras hälsa. Twitch Health har en vision om, ”ett samhälle där människor når sin hälsopotential”, en vision som  Mpya skriver under på.

Emma Åberg, Mpya säger: ”Vi tyckte Twitch Health vision och koncept passade bra ihop med vårt sätt att se på hälsa och jobb. I samarbete med Twitch Health, vill vi erbjuda en möjlighet för alla våra medarbetare att få stöd, en egen coach i mobilen för hälsorelaterade frågor, för att över tid utveckla och hålla i hälsa och välbefinnande. Eller som Twitch Health själva säger: Hälsa som blir av.” 

Om Mpya Finance

Mpya Finance är ett modernt och nytänkande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi. Mpya Finance startades 2016 av människor med bred kunskap från olika bolag och kunduppdrag. Det finns knappt något stort svenskt företag som vi inte jobbat med, säger Mpya. Läs mer på www.mpyafinance.se.

    Vill du ha mer info?

    Meny