Twitch testar SATS Sportpalatset

Twitch testar SATS Sportpalatset
Sportpalatset är en historisk plats som redan 1929-1930 byggdes som en tänkt, central träffpunkt för träningsmedvetna Stockholmare, bygget har dock omsusats av både vilda strejker och exekutiva aktioner redan innan det stod färdigt. Sportpalatset var en träffpunkt för olika idrotter, anläggningen gick under namnet ”sportis”men 1956 stängdes dock
anläggningen, men nu tar twitch-testar-1då istället SATS över stafettpinnen och skriver sin del i historien med detta toppmoderna träningscenter. I detta test, testar Twitch kundupplevelsen och gör en helhetsbedömning som en typiskt styrketränande kund. Vi testade inte gruppträning eller några andra aktiviteter denna gång, testet baseras därav på denna bedömning.

Första intryck
Vid första anblick får man inte riktigt känsla för hur stor lokalen faktiskt är, man möts tidigt av en konditionsmaskinpark, hälsocafé och reception. I horisonten förnims om trappor som går både upp och ned i anläggningen. En del av konditionsmaskinerna har utsikt över vältrafikerade sankt eriksgatan och många förbipasserande människor är faktiskt mer intressant att titta på en tv-apparaterna placerade på väggen. Lokalen är nyrenoverad och man får ett fräscht intryck, personalen är uppmärksam och trevlig, det är dessutom relativt lugnt i lokalen trots lunchtid.

Utrustning och utbud
Anläggningen består av tre större plan, som förbinds av trappor. Mellersta planet består av gruppträningslokal och konditionsträning. Övre plan av gruppträningssal, spinning och gymmaskiner. Nedre plan är rätt spännande, med både ringar och barr, dessutom en fri träningsyta med hantlar, kettlebells med mera. Det finns också en stor fri yta som är belagd med mjuk matta för stretching och gymnastiska övningar. Det krävs en del planering om man nu inte vill springa upp och ner för trapporna, men det ser jag bara som positivt, med extra rörelse. SATS har som vanligt märket Precor som gymleverantör och i min mening är det en helt okej utrustning, den passar både erfaren och nybörjare då maskinerna har få inställningsmöjligheter, men främjar stort rörelseomfång för den som vill.

twitch-testar-4Precors konditionsmaskiner lämnar dock en del att önska, här finns bättre leverantörer som erbjuder mer avancerade inställningar rent tekniskt och ergonomiskt.

SATS kringtjänster är en stor del i motivet till den relativt höga prisbilden, här erbjuds sjukgymnastik, mini-sats, personlig träning med mera, något som kan locka rätt kund som söker ett helhetserbjudande.

Man erbjuder också sina vanligaste gruppträningsklasser, men spetsen är troligen de möjligheter som personliga tränare får i och med den mer gymnastiska inriktningen på nedre plan som erbjuds.

 

Twitch testar

Plus

 • Centralt läge
 • Stort utbud av träningsutrustning
 • Nytt och fräscht
 • Relativt lugnt i jämförelse med andra intilliggande gym
 • Gymnastik och stor fri yta på nedre plan för träning
 • Magnifik takhöj

Minus

 • Trappor, för dig som inte gillar att springa upp och ner kan det vara ett minus
 • Priset, SATS är bland de dyrare aktörerna på marknaden. Frågan är om utbudet motiverar detta?
 • Precors konditionsmaskiner är för Twitch testare inte bästa valet

För vem
SATS riktar sig tydligt till en viss målgrupp, även om detta kanske inte är uttalat så blir det tydligt med den prisbild och varumärkesprofil som man marknadsför. Kringtjänsterna lockar även till sig denna målgrupp som är köpstarka individer, där varumärke och profil är viktigare än low-price, man är kanske nedre medelåldern, har barn och rör sig runt Rörstrandsgatan och Kajsa Warg. Man bryr sig om servicebemötande och fräschhet, likväl intresseras man av trender som crossfit och gymnastikinfluerade övningar.

Övrigt
Anläggningen har bra ytor i omklädningsrum och samtliga plan har handikapp-wc, men som funktionshindrad är nog inte lokalen lämplig med tanke på planuppbyggnaden. Roligt att notera är att äldre bilder på originalanläggningen har används som fototapet för att skapa en historisk känsla, intill entrén finns också en tavla som beskriver anläggningens historia och anrika berättelse. Det skapar en genuin känsla med historia i väggarna.

twitch-testar-7

Betyg
Sammantaget är helhetsintrycket mycket bra, om man kan behålla en jämn fördelning av besökare utan att skapa köbildning så är förutsättningarna mycket goda för att detta kan bli ett favoritgym för Twitch testare.

 4/5


 twitch-testar-10

Twitch testare
Marcus Lager, vVD
marcus.lager@twitch.se 

+46 (0)736250365

 

 

 

  Vill du ha mer info?

  Meny