Utmaning för folkhälsan – Wallsitliketwitch

Vi vet att det är bra att röra på sig. Vi vet att det är farligt att sitta stilla. Trots det når 85% av våra barn inte upp till de 60 minuters fysisk aktivitet per dag som rekommenderas för hälsa. Detta gör oss mycket oroade och något behöver göras. Vi klarar inte detta själva och behöver din hjälp.

Barn gör som vuxna gör, därför börjar det med dig. Gör det enkelt och roligt. Rör på dig, spendera mer tid utomhus och sprid kunskap om vikten av fysisk aktivitet till dina vänner.

Vi vill utmana dig att öka fysisk aktivitet bland vuxna och barn. Hjälp till genom att anta utmaningen #wallsitliketwitch och/eller skänk ett bidrag till En Frisk Generation vars vision är att Sverige ska ha världens friskaste barn.

Vi vet att mjölksyra i benen är jobbigt men en insats för folkhälsan kompenserar!

Såhär antar du utmaningen #wallsitliketwitch:

  1. Sitt i jägarställning och ta tid på hur länge du kan sitta (Magdalena Forsberg 13 min, Ingemar Stenmark 10.39 min på Mästarnas Mästare). Filma din insats och skicka utmaningen och medvetenheten om behov av ökad rörelse vidare till två vänner genom att tagga dem på din Facebooksida där du också postar din film och tid.
  2. Utmaningen: ”Jag har antagit utmaningen #wallsitliketwitch för att öka fysisk aktivitet. Jag utmanar dig VÄN 1 och VÄN 2 att slå min tid i jägarvila. Ni har nu 24 timmar på er att utföra utmaningen, skicka den vidare och/eller skänka 50 kronor till stiftelsen En Frisk Generation vars vision är att Sverige ska ha världens friskaste barn.
  3. Donera 50 kr genom att swisha bidraget till En Frisk Generation (Swish nr 1236346233).

Tack för ditt bidrag!

Faktaunderlag och referenser hittar du här.

För mer info kontakta:

Fredrik Karlsson, vd Twitch, fredrik.karlsson@twitch.se, +46 70 453 41 86

Anja Nordenfelt, generalsekreterare, En Frisk Generation, anja@enfriskgeneration.se, +46 70 974 02 92

    Vill du ha mer info?

    Meny