Solna Gate satsar på hälsa med Twitch Health

När Corem ville göra kontorslokalerna i fullservicefastigheten Solna Gate mer attraktiva för hyresgästernas medarbetare var det hälsa och friskvård som fick ett större fokus. Vi intervjuade Anna Gruneau, Corems fastighetsförvaltare på Solna Gate.

Med vårt hälsokoncept ville vi som fastighetsägare skapa förutsättningar för våra hyresgäster att ta hand om sin hälsa. Detta som ytterligare en pusselbit i ett omfattande hållbarhetsarbete i fastigheten. Vi tror att man mår bättre om man bygger gemenskap, tar hand om sin hälsa och rör på sig, säger fastighetsförvaltare Anna Gruneau, Corem.

Anna Gruneau är fastighetsförvaltare på Solna Gate och ansvarar bland annat för att utveckla fastigheten till att fortsätta vara en attraktiv plats för företag att ha sitt kontor på även i framtiden. En viktig del i det är serviceutbudet de erbjuder sina hyresgäster. I början av 2022 bestämde de sig för att utöka det.

Sedan tidigare hade vi redan friskvård och massage från Twitch Health, men jag såg att vi hade världens bästa möjlighet att även få in en helhet med bland annat träningspass och digital hälsa i våra lokaler.

Tillsammans med Twitch utvecklade vi en helhetslösning för att täcka in friskvård och hälsa på alla nivåer så att alla som arbetar i Solna Gates lokaler känner att de kan ta del av erbjudandet – även de som inte har tränat så mycket tidigare, berättar Anna.

Vill göra kontoret attraktivt med hälsokoncept

Behovet av en mer omfattande friskvårdslösning uppstod under Covid-19-pandemin. Fler och fler började jobba hemifrån och även när det började bli möjligt att jobba på kontoret igen var det många som inte såg någon anledning till att lämna bekvämligheterna hemma.

Många har tyckt att det var skönt att inte behöva åka till jobbet men med hemarbetet har vi kunnat se att den psykiska och fysiska ohälsan har ökat. Med vårt hälsokoncept ville vi som fastighetsägare skapa förutsättningar för våra hyresgäster att ta hand om sin hälsa. Vi tror att man mår bättre om man är tillsammans och rör på sig, säger Anna.

Positiva reaktioner från befintliga och nya hyresgäster

I och med att Solna Gate nu erbjuder bland annat gruppträningspass, massage, föreläsningar om hälsa skapar det en större dragningskraft till kontoret för hyresgästernas medarbetare.

– Vi vill göra det bästa vi kan för våra hyresgäster. Kontorsdagarna hängs upp på något annat utöver att bara träffa kollegorna när de ser att vi anordnar träningspass och hälsoaktiviteter som de kan vara med på, säger Anna.

Sedan hälsokonceptet påbörjades före sommaren 2022 har deltagarantalet har ökat för varje vecka. För att hjälpa till att få ut budskapet till alla som arbetar i fastigheten har Twitch Health varit på plats och besökt alla hyresgäster.

Twitch Health har varit väldigt lättillgängliga och drivande i att komma ut och prata för att sprida budskapet, säger Anna.

Att konceptet går hem hos de som har kontorsplats i Solna Gate är tydligt, och reaktionerna har även varit väldigt positiva hos nya potentiella hyresgäster.

När vi har haft visning av lokalerna och berättat om konceptet blir de helt chockade över allt som ingår, säger Anna och ler.

Hälsa och wellbeing är framtiden för fastighetsägare

För Anna är det en självklarhet att som fastighetsägare engagera sig i hyresgästernas hälsoerbjudande och hon menar att det är framtiden för alla som hyr ut kontorslokaler.

Vi befinner oss i en ny tid med distansarbete som en ny standard. Samtidigt har arbetsgivarna svårt med kompetensförsörjningen. Vi som fastighetsägare måste idag erbjuda mer än bara lokalen. För att bli en attraktiv fastighetsägare och ha nöjda kunder som stannar kvar måste vi även erbjuda faciliteter, fina lokaler och anledningar till att komma till kontoret. På det sättet hjälper vi våra hyresgäster att behålla sin företagskultur och bli en attraktiv arbetsgivare. Hos oss sitter man inte bara i en lokal, man sitter i Solna Gate, en premiumfastighet som tillgodoser allt våra hyresgäster behöver, säger Anna, Corem.

Nyfiken på att lära mer om hälsa i fastigheter?

Om du är nyfiken på att lära mer om hälsa som service i fastigheter, ladda gärna ned vårt whitepaper, ”Människan i fokus – fastighetsbolagens största utmaning och bästa affärsidé”, där vi samlat lärdomar från rapporter och intervjuer av personer inom fastighetsbranschen.

Antal kvadratmeter
0
Antal hyresgäster
0
Antal medarbetare i fastigheten
0
Meny