Anton Fröling, If Skadeförsäkring

Företagsträning ute är inne! Intervju med Anton Fröling på If Skadeförsäkring AB

Under pandemin har företagsträning ute blivit inne. Twitch som årligen levererar över 4 000 gruppträningspass på företag märker en tydligt ökad efterfrågan på företagsträning ute. Att röra på sig utomhus, dagtid har flera fördelar. Vi fick möjligheten att intervjua Anton Fröling som regelbundet tränar gruppträning utomhus.

Vem är du och vilket företag jobbar du på?

Jag heter Anton, är 31 år och jobbar på If Skadeförsäkring. Har alltid varit intresserad av idrott och träning, men efter att jag började jobba på If för snart fem år sen har jag verkligen fått upp ögonen för gruppträning.

Var tränar du uteträning och vilken typ av pass?

Jag brukar gå på passen som Twitch håller vid Lötsjön och vid Bergshamra IP. Uppläggen brukar vara olika, men det är generellt övningar där man inte behöver några redskap, som t.ex. armhävningar, burpees, utfallssteg m.m. Utöver det är vi även några kollegor som brukar mötas upp och köra egna träningspass. Det kan vara allt från cirkelträning eller crossfit till intervallträning på löparbanor.

Hur tar du dig till träningen?

Jag bor i Solna och har relativt nära till passen. Brukar ta cykeln till träningen.

Hur är det att träna utomhus tycker du?

Jag gillar verkligen utomhusträning och det känns extra härligt nu när sommaren närmar sig och det börjar bli lite varmare ute.

Märker du någon skillnad i upplevelse eller effekt att träna ute jämfört med inne?

Det blir självklart lite annorlunda och passen får anpassas. Man har exempelvis inte redskap på samma sätt som man kan ha i ett gym eller inne i en hall. Å andra sidan tycker jag det ger en extra dimension att vara utomhus, och man märker även på deltagarna att de tycker det är härligt att komma ut.

Om du tränat ett utepass, vad ger det för effekt resten av dagen?

Jag blir betydligt piggare och effektivare under eftermiddagen om jag har gått på ett pass. Man får verkligen en kick, inte bara från själva träningen utan även från att träffa alla andra träningsglada deltagare. Tror det är extra viktigt i dessa tider.

Hur funkar träningen med hänsyn taget till Folkhälsomyndighetens rekommendationer?

Det funkar väldigt bra. Passen hålls ute på idrottsplatser eller i parker, så det är inga problem att hålla avstånd. Det är inte heller några parövningar utan det är anpassat för att man inte ska behöva ha någon närkontakt.

Vilka tips kan du som rutinerad utetränande ge till den som ska gå på sitt första utepass?

Det är väl egentligen inte så mycket att tänka på annat än att klä sig rätt. Har du någon skada som gör att du inte kan göra en viss övning är det bara att be instruktören om ett alternativ. Det går alltid att anpassa träningen, oavsett vilken nivå man är på.

Fakta – Twitch Health gruppträning på företag

  • Twitch genomför årligen >4 000 gruppträningspass på företag.
  • Våra instruktörer har i snitt betyget 4,8/5 baserat på mer än 4000 kundomdömen.
  • Twitch har 50 kvalitetssäkrade gruppträningsinstruktörer.
  • Vi erbjuder allt från mindfulness och office yoga till outdoor bootcamp och löparcoach.

 

 

 

    Vill du ha mer info?

    Meny